Networked MCE not playing recordings  
Author Message
functoid





PostPosted: Sun Jan 29 11:28:57 CST 2006 Top

Media Center >> Networked MCE not playing recordings

I have Media Center installed on two computers. One computer has a tuner
card, and this computer works fine. I decided that I want to utilize my home
network, and be able to use media center on multiple computers. I downloaded
a version of MCE using my MSDN licence, and installed in on my computer in my
ba****t. This computer does not have a tuner card, but I thought that I
should be able to play the TV shows that I had recorded on the computer that
has a tuner card. So on my ba****t computer, I located the file that I
wanted to "play", right clicked it, and selected "play". I do not see or
hear anything on my display or speakers. But, the progress indicator on the
MCE display does show that the show is playing.

Has anyone been able to set up their system in the manner that I am
attempting?

Any suggestions as to what might be going wrong here?

Do I need that "Rollup" app installed?

Thanks,
John

Media Player12  
 
 
Roady





PostPosted: Sun Jan 29 11:28:57 CST 2006 Top

Media Center >> Networked MCE not playing recordings Are you able to play it in Windows Media Player?

--
Robert Sparnaaij [MVP-Outlook]
www.howto-outlook.com

Tips of the month:
-FREE tool; QuickMail. Create new Outlook items anywhere from within Windows
-Properly back-up and restore your Outlook data

-----


I have Media Center installed on two computers. One computer has a tuner
card, and this computer works fine. I decided that I want to utilize my
home
network, and be able to use media center on multiple computers. I
downloaded
a version of MCE using my MSDN licence, and installed in on my computer in
my
ba****t. This computer does not have a tuner card, but I thought that I
should be able to play the TV shows that I had recorded on the computer that
has a tuner card. So on my ba****t computer, I located the file that I
wanted to "play", right clicked it, and selected "play". I do not see or
hear anything on my display or speakers. But, the progress indicator on the
MCE display does show that the show is playing.

Has anyone been able to set up their system in the manner that I am
attempting?

Any suggestions as to what might be going wrong here?

Do I need that "Rollup" app installed?

Thanks,
John


 
 
YLAG





PostPosted: Sun Jan 29 14:19:27 CST 2006 Top

Media Center >> Networked MCE not playing recordings Download the k-za lite codecpack
on the other pc




> I have Media Center installed on two computers. One computer has a tuner
> card, and this computer works fine. I decided that I want to utilize my home
> network, and be able to use media center on multiple computers. I downloaded
> a version of MCE using my MSDN licence, and installed in on my computer in my
> ba****t. This computer does not have a tuner card, but I thought that I
> should be able to play the TV shows that I had recorded on the computer that
> has a tuner card. So on my ba****t computer, I located the file that I
> wanted to "play", right clicked it, and selected "play". I do not see or
> hear anything on my display or speakers. But, the progress indicator on the
> MCE display does show that the show is playing.
>
> Has anyone been able to set up their system in the manner that I am
> attempting?
>
> Any suggestions as to what might be going wrong here?
>
> Do I need that "Rollup" app installed?
>
> Thanks,
> John
 
 
John





PostPosted: Sun Jan 29 15:42:26 CST 2006 Top

Media Center >> Networked MCE not playing recordings What is k-za codepack? I googled it, and found nothing.



> Download the k-za lite codecpack
> on the other pc
>
>

>
> > I have Media Center installed on two computers. One computer has a tuner
> > card, and this computer works fine. I decided that I want to utilize my home
> > network, and be able to use media center on multiple computers. I downloaded
> > a version of MCE using my MSDN licence, and installed in on my computer in my
> > ba****t. This computer does not have a tuner card, but I thought that I
> > should be able to play the TV shows that I had recorded on the computer that
> > has a tuner card. So on my ba****t computer, I located the file that I
> > wanted to "play", right clicked it, and selected "play". I do not see or
> > hear anything on my display or speakers. But, the progress indicator on the
> > MCE display does show that the show is playing.
> >
> > Has anyone been able to set up their system in the manner that I am
> > attempting?
> >
> > Any suggestions as to what might be going wrong here?
> >
> > Do I need that "Rollup" app installed?
> >
> > Thanks,
> > John
 
 
John





PostPosted: Sun Jan 29 15:46:40 CST 2006 Top

Media Center >> Networked MCE not playing recordings Yes, I am able to play it with Media Player. I would rather be able to play
it with Media Center.

One thing that I failed to mention is that when I was running the media
center setup on the second computer and I get to the part where I can "Watch
Video", the video does not display. Any suggestions?

Thanks,
John



> Are you able to play it in Windows Media Player?
>
> --
> Robert Sparnaaij [MVP-Outlook]
> www.howto-outlook.com
>
> Tips of the month:
> -FREE tool; QuickMail. Create new Outlook items anywhere from within Windows
> -Properly back-up and restore your Outlook data
>
> -----


> I have Media Center installed on two computers. One computer has a tuner
> card, and this computer works fine. I decided that I want to utilize my
> home
> network, and be able to use media center on multiple computers. I
> downloaded
> a version of MCE using my MSDN licence, and installed in on my computer in
> my
> ba****t. This computer does not have a tuner card, but I thought that I
> should be able to play the TV shows that I had recorded on the computer that
> has a tuner card. So on my ba****t computer, I located the file that I
> wanted to "play", right clicked it, and selected "play". I do not see or
> hear anything on my display or speakers. But, the progress indicator on the
> MCE display does show that the show is playing.
>
> Has anyone been able to set up their system in the manner that I am
> attempting?
>
> Any suggestions as to what might be going wrong here?
>
> Do I need that "Rollup" app installed?
>
> Thanks,
> John
>
>
>
 
 
RichardMiller





PostPosted: Sun Jan 29 19:10:28 CST 2006 Top

Media Center >> Networked MCE not playing recordings John install a dvd decoder on the computer in the ba****t, Power dvd win dvd
or nvidia decoder



> What is k-za codepack? I googled it, and found nothing.
>

>
> > Download the k-za lite codecpack
> > on the other pc
> >
> >

> >
> > > I have Media Center installed on two computers. One computer has a tuner
> > > card, and this computer works fine. I decided that I want to utilize my home
> > > network, and be able to use media center on multiple computers. I downloaded
> > > a version of MCE using my MSDN licence, and installed in on my computer in my
> > > ba****t. This computer does not have a tuner card, but I thought that I
> > > should be able to play the TV shows that I had recorded on the computer that
> > > has a tuner card. So on my ba****t computer, I located the file that I
> > > wanted to "play", right clicked it, and selected "play". I do not see or
> > > hear anything on my display or speakers. But, the progress indicator on the
> > > MCE display does show that the show is playing.
> > >
> > > Has anyone been able to set up their system in the manner that I am
> > > attempting?
> > >
> > > Any suggestions as to what might be going wrong here?
> > >
> > > Do I need that "Rollup" app installed?
> > >
> > > Thanks,
> > > John
 
 
Gary





PostPosted: Tue Jan 31 00:46:32 CST 2006 Top

Media Center >> Networked MCE not playing recordings Don't bother looking for it, as codec packs are more trouble than they are a
benefit.

--
Gary Tsang
Microsoft MVP - Windows XP Shell/User
http://www.hide-link.com/




> What is k-za codepack? I googled it, and found nothing.
>

>
>> Download the k-za lite codecpack
>> on the other pc
>>
>>

>>
>> > I have Media Center installed on two computers. One computer has a
>> > tuner
>> > card, and this computer works fine. I decided that I want to utilize
>> > my home
>> > network, and be able to use media center on multiple computers. I
>> > downloaded
>> > a version of MCE using my MSDN licence, and installed in on my computer
>> > in my
>> > ba****t. This computer does not have a tuner card, but I thought
>> > that I
>> > should be able to play the TV shows that I had recorded on the computer
>> > that
>> > has a tuner card. So on my ba****t computer, I located the file that
>> > I
>> > wanted to "play", right clicked it, and selected "play". I do not see
>> > or
>> > hear anything on my display or speakers. But, the progress indicator
>> > on the
>> > MCE display does show that the show is playing.
>> >
>> > Has anyone been able to set up their system in the manner that I am
>> > attempting?
>> >
>> > Any suggestions as to what might be going wrong here?
>> >
>> > Do I need that "Rollup" app installed?
>> >
>> > Thanks,
>> > John