My Internet connection is not recognized?!? Please help!  
Author Message
Minos





PostPosted: Tue Nov 07 10:16:02 CST 2006 Top

Media Center >> My Internet connection is not recognized?!? Please help!

In the Setup Wizard, when I'm prompted to setup my Internet Connection, I
check off the option that says "Yes, I have an always-on connection". (I
have cable Internet.) Then I'm asked to test the connection. I click the
"Test" button, and a wheel appears and begins to spin...for over an hour
before I finally stop it. My Internet connection appears to be working fine.
I can access any web site I want to. I turned off my McAfee Firewall, and
turned on the Windows Firewall, naming Media Center as a program that gets
all access.

Any ideas on how to resolve this? It's keeping me from finishing the Set-up
Wizard and downloading the program guide.

Thank you,
Melissa

Media Player148  
 
 
Dana





PostPosted: Tue Nov 07 10:16:02 CST 2006 Top

Media Center >> My Internet connection is not recognized?!? Please help! In the setup, you don't have to click the Test button...just bypass the test
and go to the Next button...I don't think I've tested the net connection in
the last few installs I've done and it doesn't seem to affect anything...

Dana Cline - MCE MVP



> In the Setup Wizard, when I'm prompted to setup my Internet Connection, I
> check off the option that says "Yes, I have an always-on connection". (I
> have cable Internet.) Then I'm asked to test the connection. I click the
> "Test" button, and a wheel appears and begins to spin...for over an hour
> before I finally stop it. My Internet connection appears to be working
> fine.
> I can access any web site I want to. I turned off my McAfee Firewall, and
> turned on the Windows Firewall, naming Media Center as a program that gets
> all access.
>
> Any ideas on how to resolve this? It's keeping me from finishing the
> Set-up
> Wizard and downloading the program guide.
>
> Thank you,
> Melissa


 
 
m4campbell





PostPosted: Tue Nov 07 19:13:02 CST 2006 Top

Media Center >> My Internet connection is not recognized?!? Please help! Dana,

Thank you for replying. Even when I skip the Internet Connection test, I
still get hung up when it's time to "Download Provider Information" (about
local TV signal providers). On the next line, it says:
Status: Connecting to the Internet...
and it will say that until I give up and close Media Center.

Thanks,
Melissa



> In the setup, you don't have to click the Test button...just bypass the test
> and go to the Next button...I don't think I've tested the net connection in
> the last few installs I've done and it doesn't seem to affect anything...
>
> Dana Cline - MCE MVP
>


> > In the Setup Wizard, when I'm prompted to setup my Internet Connection, I
> > check off the option that says "Yes, I have an always-on connection". (I
> > have cable Internet.) Then I'm asked to test the connection. I click the
> > "Test" button, and a wheel appears and begins to spin...for over an hour
> > before I finally stop it. My Internet connection appears to be working
> > fine.
> > I can access any web site I want to. I turned off my McAfee Firewall, and
> > turned on the Windows Firewall, naming Media Center as a program that gets
> > all access.
> >
> > Any ideas on how to resolve this? It's keeping me from finishing the
> > Set-up
> > Wizard and downloading the program guide.
> >
> > Thank you,
> > Melissa
>
>
>
 
 
Dana





PostPosted: Wed Nov 08 08:33:45 CST 2006 Top

Media Center >> My Internet connection is not recognized?!? Please help! Hmmm, definitely a problem then. First suggestion is to take a look at
firewall settings, then router settings...

Dana Cline - MCE MVP



> Dana,
>
> Thank you for replying. Even when I skip the Internet Connection test, I
> still get hung up when it's time to "Download Provider Information" (about
> local TV signal providers). On the next line, it says:
> Status: Connecting to the Internet...
> and it will say that until I give up and close Media Center.
>
> Thanks,
> Melissa
>

>
>> In the setup, you don't have to click the Test button...just bypass the
>> test
>> and go to the Next button...I don't think I've tested the net connection
>> in
>> the last few installs I've done and it doesn't seem to affect anything...
>>
>> Dana Cline - MCE MVP
>>


>> > In the Setup Wizard, when I'm prompted to setup my Internet Connection,
>> > I
>> > check off the option that says "Yes, I have an always-on connection".
>> > (I
>> > have cable Internet.) Then I'm asked to test the connection. I click
>> > the
>> > "Test" button, and a wheel appears and begins to spin...for over an
>> > hour
>> > before I finally stop it. My Internet connection appears to be working
>> > fine.
>> > I can access any web site I want to. I turned off my McAfee Firewall,
>> > and
>> > turned on the Windows Firewall, naming Media Center as a program that
>> > gets
>> > all access.
>> >
>> > Any ideas on how to resolve this? It's keeping me from finishing the
>> > Set-up
>> > Wizard and downloading the program guide.
>> >
>> > Thank you,
>> > Melissa
>>
>>
>>


 
 
m4campbell





PostPosted: Wed Nov 08 21:48:01 CST 2006 Top

Media Center >> My Internet connection is not recognized?!? Please help! Thanks again for your help Dana. After talking to my ISP and Gateway, I
found the answer to my problem on McAfee's site. I had to uninstall
McAffee's Privacy Service, and now everything works ok.



> Hmmm, definitely a problem then. First suggestion is to take a look at
> firewall settings, then router settings...
>
> Dana Cline - MCE MVP
>


> > Dana,
> >
> > Thank you for replying. Even when I skip the Internet Connection test, I
> > still get hung up when it's time to "Download Provider Information" (about
> > local TV signal providers). On the next line, it says:
> > Status: Connecting to the Internet...
> > and it will say that until I give up and close Media Center.
> >
> > Thanks,
> > Melissa
> >

> >
> >> In the setup, you don't have to click the Test button...just bypass the
> >> test
> >> and go to the Next button...I don't think I've tested the net connection
> >> in
> >> the last few installs I've done and it doesn't seem to affect anything...
> >>
> >> Dana Cline - MCE MVP
> >>


> >> > In the Setup Wizard, when I'm prompted to setup my Internet Connection,
> >> > I
> >> > check off the option that says "Yes, I have an always-on connection".
> >> > (I
> >> > have cable Internet.) Then I'm asked to test the connection. I click
> >> > the
> >> > "Test" button, and a wheel appears and begins to spin...for over an
> >> > hour
> >> > before I finally stop it. My Internet connection appears to be working
> >> > fine.
> >> > I can access any web site I want to. I turned off my McAfee Firewall,
> >> > and
> >> > turned on the Windows Firewall, naming Media Center as a program that
> >> > gets
> >> > all access.
> >> >
> >> > Any ideas on how to resolve this? It's keeping me from finishing the
> >> > Set-up
> >> > Wizard and downloading the program guide.
> >> >
> >> > Thank you,
> >> > Melissa
> >>
> >>
> >>
>
>
>
 
 
Dana





PostPosted: Thu Nov 09 07:38:24 CST 2006 Top

Media Center >> My Internet connection is not recognized?!? Please help! Yeah, that pesky software. Glad you got it working!

Dana Cline - MCE MVP



> Thanks again for your help Dana. After talking to my ISP and Gateway, I
> found the answer to my problem on McAfee's site. I had to uninstall
> McAffee's Privacy Service, and now everything works ok.
>

>
>> Hmmm, definitely a problem then. First suggestion is to take a look at
>> firewall settings, then router settings...
>>
>> Dana Cline - MCE MVP
>>


>> > Dana,
>> >
>> > Thank you for replying. Even when I skip the Internet Connection test,
>> > I
>> > still get hung up when it's time to "Download Provider Information"
>> > (about
>> > local TV signal providers). On the next line, it says:
>> > Status: Connecting to the Internet...
>> > and it will say that until I give up and close Media Center.
>> >
>> > Thanks,
>> > Melissa
>> >

>> >
>> >> In the setup, you don't have to click the Test button...just bypass
>> >> the
>> >> test
>> >> and go to the Next button...I don't think I've tested the net
>> >> connection
>> >> in
>> >> the last few installs I've done and it doesn't seem to affect
>> >> anything...
>> >>
>> >> Dana Cline - MCE MVP
>> >>


>> >> > In the Setup Wizard, when I'm prompted to setup my Internet
>> >> > Connection,
>> >> > I
>> >> > check off the option that says "Yes, I have an always-on
>> >> > connection".
>> >> > (I
>> >> > have cable Internet.) Then I'm asked to test the connection. I
>> >> > click
>> >> > the
>> >> > "Test" button, and a wheel appears and begins to spin...for over an
>> >> > hour
>> >> > before I finally stop it. My Internet connection appears to be
>> >> > working
>> >> > fine.
>> >> > I can access any web site I want to. I turned off my McAfee
>> >> > Firewall,
>> >> > and
>> >> > turned on the Windows Firewall, naming Media Center as a program
>> >> > that
>> >> > gets
>> >> > all access.
>> >> >
>> >> > Any ideas on how to resolve this? It's keeping me from finishing
>> >> > the
>> >> > Set-up
>> >> > Wizard and downloading the program guide.
>> >> >
>> >> > Thank you,
>> >> > Melissa
>> >>
>> >>
>> >>
>>
>>
>>