adding exchange server to existing site  
Author Message
Licensed





PostPosted: Tue Jan 27 21:35:01 CST 2004 Top

Exchange Servers Setup >> adding exchange server to existing site

Could use some help. I am adding a second email server to
our site. We are running exchange 5.5 sp4 on an NT 4
domain. When I try to run setup on the new server to
install exchange, the install aborts with this error. The
microsoft mail e-mail address for the site is required for
this operation, but has been removed from the site object.
Use raw properties to edit the site object and replace the
microsoft mail e-mail address. ID no: c1030b3a. I have
found only one article in all my searches of tech net and
the web. Microsoft Knowledge Base Article - 248425 This
does not seem to apply to me since I am not installing a
service pack on my original server. My original server is
not running ms mail. Is ms mail required to add a second
server to my site? If so can I rerun setup and install the
ms mail connector. I am currently using x400 by default
and smtp. Thank you

Exchange Server28  
 
 
Nino





PostPosted: Tue Jan 27 21:35:01 CST 2004 Top

Exchange Servers Setup >> adding exchange server to existing site I would definitely go for that article though, even though you are not
applying the service pack - you might have a MSMAIL type address in Site
Addressing.

--
Sincerely,

Nino Bilic
MCSE+I, W2K MCSE, MCSA, A+
Microsoft Exchange Support

When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
that others may learn and benefit from your issue.

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

Find out about Strategic Technology Protection Program and get our Security
Toolkit! Go to http://www.microsoft.com/security .



> Could use some help. I am adding a second email server to
> our site. We are running exchange 5.5 sp4 on an NT 4
> domain. When I try to run setup on the new server to
> install exchange, the install aborts with this error. The
> microsoft mail e-mail address for the site is required for
> this operation, but has been removed from the site object.
> Use raw properties to edit the site object and replace the
> microsoft mail e-mail address. ID no: c1030b3a. I have
> found only one article in all my searches of tech net and
> the web. Microsoft Knowledge Base Article - 248425 This
> does not seem to apply to me since I am not installing a
> service pack on my original server. My original server is
> not running ms mail. Is ms mail required to add a second
> server to my site? If so can I rerun setup and install the
> ms mail connector. I am currently using x400 by default
> and smtp. Thank you


 
 
mark





PostPosted: Tue Jan 27 22:32:43 CST 2004 Top

Exchange Servers Setup >> adding exchange server to existing site Thank you for your reply. I had already followed the
directions in the bulletin before this post short of
editing the address site. When I setup the original email
server, I did not install msmail. I left it unchecked
along with CCmail. I was asking if MSmail is required if
I am to have multiple exchange servers in the same site?
Adding an msmail address following the directions in the
bulletin does not make sense to me if I have not
installed msmail previously. Thank you again.
>-----Original Message-----
>I would definitely go for that article though, even
though you are not
>applying the service pack - you might have a MSMAIL type
address in Site
>Addressing.
>
>--
>Sincerely,
>
>Nino Bilic
>MCSE+I, W2K MCSE, MCSA, A+
>Microsoft Exchange Support
>
>When responding to posts, please "Reply to Group" via
your newsreader so
>that others may learn and benefit from your issue.
>
>This posting is provided "AS IS" with no warranties, and
confers no rights.
>
>Find out about Strategic Technology Protection Program
and get our Security
>Toolkit! Go to http://www.microsoft.com/security .
>

message

>> Could use some help. I am adding a second email server
to
>> our site. We are running exchange 5.5 sp4 on an NT 4
>> domain. When I try to run setup on the new server to
>> install exchange, the install aborts with this error.
The
>> microsoft mail e-mail address for the site is required
for
>> this operation, but has been removed from the site
object.
>> Use raw properties to edit the site object and replace
the
>> microsoft mail e-mail address. ID no: c1030b3a. I have
>> found only one article in all my searches of tech net
and
>> the web. Microsoft Knowledge Base Article - 248425 This
>> does not seem to apply to me since I am not installing
a
>> service pack on my original server. My original server
is
>> not running ms mail. Is ms mail required to add a
second
>> server to my site? If so can I rerun setup and install
the
>> ms mail connector. I am currently using x400 by default
>> and smtp. Thank you
>
>
>.
>
 
 
Nino





PostPosted: Fri Jan 30 19:51:40 CST 2004 Top

Exchange Servers Setup >> adding exchange server to existing site Well, the problem is - it is in your "site addressing" - therefore it is on
one of the servers, right? If that is the case - the server being installed
needs to have necessary proxy generator DLLs and that is why it is asking
for it...

--
Sincerely,

Nino Bilic
MCSE+I, W2K MCSE, MCSA, A+
Microsoft Exchange Support

When responding to posts, please "Reply to Group" via your newsreader so
that others may learn and benefit from your issue.

This posting is provided "AS IS" with no warranties, and confers no rights.

Find out about Strategic Technology Protection Program and get our Security
Toolkit! Go to http://www.microsoft.com/security .



> Thank you for your reply. I had already followed the
> directions in the bulletin before this post short of
> editing the address site. When I setup the original email
> server, I did not install msmail. I left it unchecked
> along with CCmail. I was asking if MSmail is required if
> I am to have multiple exchange servers in the same site?
> Adding an msmail address following the directions in the
> bulletin does not make sense to me if I have not
> installed msmail previously. Thank you again.
> >-----Original Message-----
> >I would definitely go for that article though, even
> though you are not
> >applying the service pack - you might have a MSMAIL type
> address in Site
> >Addressing.
> >
> >--
> >Sincerely,
> >
> >Nino Bilic
> >MCSE+I, W2K MCSE, MCSA, A+
> >Microsoft Exchange Support
> >
> >When responding to posts, please "Reply to Group" via
> your newsreader so
> >that others may learn and benefit from your issue.
> >
> >This posting is provided "AS IS" with no warranties, and
> confers no rights.
> >
> >Find out about Strategic Technology Protection Program
> and get our Security
> >Toolkit! Go to http://www.microsoft.com/security .
> >

> message

> >> Could use some help. I am adding a second email server
> to
> >> our site. We are running exchange 5.5 sp4 on an NT 4
> >> domain. When I try to run setup on the new server to
> >> install exchange, the install aborts with this error.
> The
> >> microsoft mail e-mail address for the site is required
> for
> >> this operation, but has been removed from the site
> object.
> >> Use raw properties to edit the site object and replace
> the
> >> microsoft mail e-mail address. ID no: c1030b3a. I have
> >> found only one article in all my searches of tech net
> and
> >> the web. Microsoft Knowledge Base Article - 248425 This
> >> does not seem to apply to me since I am not installing
> a
> >> service pack on my original server. My original server
> is
> >> not running ms mail. Is ms mail required to add a
> second
> >> server to my site? If so can I rerun setup and install
> the
> >> ms mail connector. I am currently using x400 by default
> >> and smtp. Thank you
> >
> >
> >.
> >