Configuration Failed: Windows SharePoint Services 3.0 (Beta)  
Author Message
KevinTunis





PostPosted: ISV Open Discussions, Configuration Failed: Windows SharePoint Services 3.0 (Beta) Top

Downloaded SharePoint Services
1.I selected Basic Button “install single server stand alone using default
settings
2.Closed SharePoint Service Install and checked to start the configuration
wizard.
3.Next I said yes to the popup message: The following services may have to
be started or reset during configuration:
Internet Information Services
SharePoint Administration Services
SharePoint Timer Service
Choose yes to restart the services if required and continue with the
configuration wizard or no to exit the configuration.
4.It starts to configuring SharePoint Products and Technologies.
5.Then I get: Configuration Failed
One or more configuration setting failed. Completed configuration settings
will not be rolled back. Resolve the problem and run this configuration
wizard again. The following contains detailed information about the failure.
Failure to create the configuration database.
An exception of type Microsoft.SharePoint.SPException was thrown. Additional
exception information: The language is not supported on the server. To
diagnose the problem, review the application event log and the configuration
log file located at: C:\ProgramFiles\CommonFiles\Microsoft Share\Web Server
Extensions\12\LOGS\PSCDiagnostics_5_27_2006_21_30_5_171_1721520950.log.
If I click on this link to check the log, I get a popup box with: Company
Folder Selection at the top.
If Timberline data files exist on your computer choose [Search Drive] or
[Specify Company Folders] to build a company folder selection list.
If no Timberline data files exist on your computer choose [Specify Company
Folders] to set up the location of your Timberline company folders.
Note: Searching drives can take a long time depending on how many drives and
company folders there are on your computer.
The following selection button are on the bottom: ‘Cancel’, ‘Search Drives’,
‘Specify Company Folders’ and ‘Help’.

If you know of a fix for this please leave a comment, send me an email to

620-272-3927 as I would really like to get this installed to start testing it.

I have posted this issue over at Microsoft Office Discussion Groups under “Configuration Failed Windows SharePoint Services 3 Beta”; there are 3 others on that forum that have also had this issue.

Tags:


Microsoft ISV Community Center Forums1  
 
 
MS ISV Buddy Team





PostPosted: ISV Open Discussions, Configuration Failed: Windows SharePoint Services 3.0 (Beta) Top

per the support engineer:

Hi Kevin,

Beta versions of Microsoft software such as SharePoint 12, are generally supported only through newsgroups. Nevertheless, I have some additional resources for you to utilize. I have included these resources in the links below; please note that some of the resources require that Office 2007 be installed.

Download Beta: http://www.microsoft.com/office/preview/default.mspx

Admin documentation for WSS 2007 can be found at http://officebeta.iponet.net/en-us/help/HA101639921033.aspx

Admin documentation for SPS 2007 can be found at http://officebeta.iponet.net/en-us/help/HA101639811033.aspx

MSDN MOSS Dev Center: http://msdn.microsoft.com/office/server/moss/

MSDN Migration Center: http://msdn.microsoft.com/office/server/moss/2007/migration

MSDN Dev for WSS 3.0: http://msdn.microsoft.com/sharepoint

IT center for MOSS: http://officebeta.iponet.net/en-us/techcenter/FX100627801033.aspx

IT center for WSS: http://officebeta.iponet.net/en-us/techcenter/FX100627781033.aspx

-brenda (ISV Buddy Team)



 
 
KevinTunis





PostPosted: ISV Open Discussions, Configuration Failed: Windows SharePoint Services 3.0 (Beta) Top

After trying this a few more times, I decided that I would remove SharePoint Services 3.0 and any databases created. I than went and installed SharePoint Services with Service Pack 2 with the idea that maybe I could upgrade from there. I successfully installed SharePoint Services with Service Pack 2. Than I installed SharePoint Service 3.0 using the upgrade method; I got the following error:

Configuration Failed

One or more configuration settings failed. Completed configuration settings will not be rolled back. Resolve the problem and run this configuration wizard again. The following contains detailed information about the failure:
Failed to initialize SharePoint Products and Tecnologies upgrade.
An exception of type Microsoft.SharePoint.PostSetupConfiguration.PostSetupConfigurationTast Exception was thrown. Additional exception information: The pre-upgrade scan tool has not yet been run on all servers in the Farm. You must run the pre-upgrade scan tool before you can contibue with the upgrade process. Run the tool from the following path: C:\ProgramFiles\CommonFiles\MicrosoftShared\WebServerExtensions\12\bin\prescan.exe. After you have reviewed any issues found by the tool, you can run psconfig.exe again to continue with the upgrade process.
To diagnose the problem, review the application event log and the configuration log file located at: C:\ProgramFiles\CommonFiles\MicrosoftShared\WebServerExtensions\12\ LOGS\PSCDiagnostic 6.24.2006 18 4 19 593 1368381952.log



 
 
MS ISV Buddy Team





PostPosted: ISV Open Discussions, Configuration Failed: Windows SharePoint Services 3.0 (Beta) Top

per an offline conversation, here's some additional info from the product team:

This was a known issue for B1TR where some of our registry settings become corrupted, and that might still be lingering for Beta 2. Our best advice would be to ensure that they are installing on a clean machine (e.g., reinstall the OS and try the install again). There are a couple of registry hacks that customers have tried to fix the issue, but we would recommend against them.

Unfortunately, due to the limited resources that we have to work with folks enrolled in TAP and Technical Beta programs, we’re unable to provide significant 1:1 support for customers in the public beta.

-brenda (ISV Buddy Team)



 
 
FILOU..





PostPosted: ISV Open Discussions, Configuration Failed: Windows SharePoint Services 3.0 (Beta) Top

Check this link...
http://net.bloggix.com/default.aspx

or more specifically this one:
http://net.bloggix.com/PermaLink,guid,623d3c82-b88d-48ff-a086-b9bda21eed6d.aspx

This worked out nicely for me...


 
 
Elie Salameh





PostPosted: ISV Open Discussions, Configuration Failed: Windows SharePoint Services 3.0 (Beta) Top

Hi,

I have been facing this same issue, what i did was creating a new Registry Key:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\Web Server Extensions\12.0\ServerLanguage]
"1033"=""

1-Check the availability of the ServerLanguage Key in 12.0 folder in the registry if it does not exist create a new one.

2-Create a new String Value: "1033"=""

Good Luck,


 
 
NaveenPN





PostPosted: ISV Open Discussions, Configuration Failed: Windows SharePoint Services 3.0 (Beta) Top

Configuration Failed

One or more configuration settings failed. Completed configuration settings will not be rolled back. Resolve the problem and run this configuration wizard again. The following contains detailed information about the failure: Failed to initialize SharePoint Products and Technologies upgrade. An exception of type System.Collections.Generic.KeyNotFoundException was thrown.Additional Information The given key was not present in the dictionary

Plz Help


 
 
Saqib Ullah





PostPosted: ISV Open Discussions, Configuration Failed: Windows SharePoint Services 3.0 (Beta) Top

I am also facing this problem when configure Sharepoint Service 3.0. I found two very good link on Microsoft support and I want to share it with you guys.

http://support.microsoft.com/kb/938216
http://support.microsoft.com/kb/937291




Good Luck.



 
 
Alexander R.





PostPosted: ISV Open Discussions, Configuration Failed: Windows SharePoint Services 3.0 (Beta) Top

The last post was helpful. Thank you Saqib Ullah.


 
 
lindi_xp





PostPosted: ISV Open Discussions, Configuration Failed: Windows SharePoint Services 3.0 (Beta) Top

Hi to all of you! I hope someone can help me!!!

I have a problem! i have installed the VMWare Workstation ( two core preosessor and 1400 mb RAM )-> Windows Server 2003 and on it the WSS 3.0

Since here no problem... every thing seamed worked good.

I start the WSS from

Click Start, point to All Programs, point to Administrative Tools, and then click SharePoint 3.0 Central Administration.

And entered the User & Pass afterwards i tryed to do something like to ADD a silmpe Link i cannot!!!

I can surf on the WSS 3.0 but i canot add nothng.

I try also to configure the WSS 3.0 : On the Application Management tab, in SharePoint Web Application Management, click Create or extend web application.
I had the same problem. i can open and i see the page of Create a new application, and i can configure it.. but when i have to Confirm the Configuration with OK there doesn't happen nothing, i can click the Button OK but i don't have no feedback, no error.. nothing.

So the the settings cannot be saved and i cannot work foreward!!!

So do somebody know where is the Problem !

Thank you very much i foreward!!!

greets...

lindi_xp